Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

27 oktober - Wereld Ergotherapie Dag

Geplaatst op: 27 oktober 2013
  • Team ergotherapie De Friese Wouden

Vandaag is het Wereld Ergotherapie Dag. Een dag waarop het werk van ergotherapeuten extra onder de aandacht wordt gebracht.

Wat doet de ergotherapeut?
De ergotherapeut kijkt wat u zelf nog kan en wat hij belangrijk vindt. Samen met u stelt de ergotherapeut een plan op. Uitgangspunt is dat u alledaagse handelingen opnieuw of op een aangepaste manier kunt verrichten. Zelfstandig, veilig en met minder klachten. U traint deze alledaagse activiteiten samen met de ergotherapeut. Dat gebeurt bij voorkeur in uw eigen vertrouwde omgeving, thuis of op het werk. Ook krijgt u van de ergotherapeut advies over het aanvragen van hulpmiddelen en voorzieningen. Meer informatie over ergotherapie.

Ergotherapie aanvragen
U kunt zelf ergotherapie aanvragen, de ergotherapie is direct toegankelijk. De aanvraag kan ook door middel van een verwijzing van uw huisarts of specialist. U kunt ergotherapie aanvragen per telefoon of via het aanmeldformulier. Ook heeft De Friese Wouden een aanbod voor ondersteuning bij Parkinson.

Aan het werk als ergotherapeut?
In het noorden is veel werk voor ergotherapeuten. Wil jij een leuke baan in de gezondheidszorg? Kijk dan eens op http://www.ergotherapie.nl/VERENIGING/Opleiding_Ergotherapie.html.

Of wil je een dagje meelopen op de ergotherapie of zoek je een stageplek? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken door te bellen met 088 512 71 50 of stuur een e-mail naar ergotherapie@friesewouden.nl.

Filmpjes over ergotherapie:
http://www.youtube.com/watch?v=7CQJwunZY9c
http://www.youtube.com/watch?v=Ud5Fp279g4Y

Op de foto: het team ergotherapie van De Friese Wouden.

|