Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Bijeenkomst mantelzorgers Opeinde

Geplaatst op: 24 januari 2007

Deze middag wordt georganiseerd door De Friese Wouden, De Friese Wouden, Contactpunt Mantelzorg Smallingerland en Stichting Cozorg. Deze organisaties werken ieder op een eigen wijze met en voor mantelzorgers.

Mantelzorg is zorg die mensen op zich nemen voor een naaste uit liefde, uit persoonlijke betrokkenheid maar soms ook uit morele plicht. Het is de zorg die niet zo nu en dan gegeven wordt maar regelmatig. Het overkomt je, je rolt er als vanzelf in. Je denkt er niet verder over na, je zorgt op dat moment gewoon voor de ander. Het is volkomen vanzelfsprekend.

Mantelzorgers zijn doorgaans geen mensen die opvallen, maar de zorg kan wel eens zwaar worden, te zwaar worden. Het gevaar ontstaat dat ook de mantelzorger het niet meer volhoudt en uitvalt door overbelasting. Door mantelzorgers eerder te informeren over de ondersteuning die er voor hen is wordt geprobeerd overbelasting te voorkomen.

Het doel van deze bijeenkomst is dat mantelzorgers uit Opeinde in gesprek gaan met elkaar en met thuiszorgmedewerkers o.a. over:

• Wat betekent het om mantelzorger te zijn?
• Wat betekent de mantelzorger voor de thuiszorgmedewerker?
• Wat willen mantelzorgers?
• Welke behoefte aan ondersteuning hebben zij?

Er wordt een film vertoond waarin drie portretten van mantelzorgers te zien zijn en u zult informatie ontvangen over ondersteuningsmogelijkheden.

Deze middag is kosteloos en vindt plaats op donderdag 8 februari, in dorpshuis “De Wringe”in Opeinde. Tijd: 14.00 tot 16.30 uur.

Aanmelden kan bij het Contactpunt Mantelzorg / Servicepunt MOS
Van Knobelsdorffplein 123
9203 DH Drachten
tel: 0512-511859
Email: vwc@mosweb.nl

Voor vervoer en/of vervangende mantelzorg wordt gezorgd. Dit kunt u bij uw aanmelding aangeven.

|