Brons voor TinZ bij Sociale Innovatieprijs 2010

Geplaatst op: 3 mei 2011

Het Friese project Tinz heeft woensdag 12 april de derde plaats in de wacht gesleept bij de uitreiking van de Sociale Innovatieprijs 2010. Jaarlijks reikt het ministerie van VWS deze prijs uit aan het meeste doeltreffende initiatief om innovatie in de zorg te verbeteren door externe samenwerking met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

TinZ (afgeleid van het Friese woord tinzen = gedachten) laat zien welke resultaten er mogelijk zijn, bij samenwerking tussen verschillende organisaties met een overlappende missie. Het resultaat is: Het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor mensen met dementie en hun naaste in de regio Friesland. Het project richt zich op de gehele provincie Friesland en is gebaseerd op gelijkwaardigheid van partijen.

Drie van de genomineerden vielen op door hun innovatieve kracht volgens jury-voorzitter Marcel Joachimsthal. Eén daarvan was TinZ, met name door de vele samenwerkende partijen over de domeinen van de WMO, ZVW en de AWBZ heen, voor de totale ketenzorg Dementie in Friesland.

De uiteindelijke winnaar was het project “Good care support”. Een initiatief van ouders van kinderen met slokdarmatresie waarbij o.a. zelfzorgmodules en E-health toepassingen ontwikkeld.

TinZ is een samenwerkingsverband van 25 Friese zorgaanbieders, GGD Fryslan, Alzheimer Nederland, De Friesland Zorgverzekeraar/Zorgkantoor Friesland, Provincie Friesland , Zorgbelang Fryslân, huisartsen en gemeenten. Verder bouwt TinZ aan toekomstvaste ketenzorg dementie in Friesland
 

|