Brugchelencamp achtste bij Gastvrijheidszorg met Sterren

Geplaatst op: 14 juni 2011

Zorgcentrum Brugchelencamp in De Westereen heeft de achtste plaats behaald bij Gastvrijheidszorg met Sterren 2011 in de categorie Verpleging & Verzorging. Dat is 9 juni bekendgemaakt tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2011 in Ede.

Brugchelencamp maakt deel uit van De Friese Wouden, die met de vier locaties heeft meegedaan aan Gastvrijheidszorg met Sterren 2011. Samen hebben ze veertien sterren behaald. De andere deelnemende locaties zijn ’t Suyderhuys in Surhuisterveen, Haersmahiem in Buitenpost en Berchhiem in Burgum.

Meer dan 200 zorgaanbieders – ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen, GGZ-instellingen en zorgrestaurants – hebben in 2011 meegedaan aan Gastvrijheidszorg met Sterren. De deelnemers zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score krijgen ze maximaal vier sterren toebedeeld. Brugchelencamp en Haersmahiem hebben beide het hoogste aantal van vier sterren behaald. ’t Suyderhuys en Berchhiem zijn beide goed voor drie sterren. De resultaten van de audits zijn te vinden in de bijna 350 pagina’s omvattende Sterrengids Gastvrijheidszorg, die tijdens het congres is uitgedeeld. Alle gegevens uit de gids worden ook online gepubliceerd op www.zorgmetsterren.nl.

Gastvrijheid neemt een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Maar ook de manier waarop het personeel cliënten bejegent is een graadmeter, evenals de dienstverlening.

In totaal zijn tien zorgcentra genomineerd voor de Gastvrijheidszorg Awards. De uitslag van de zorgcentra (Verpleging & Verzorging) is als volgt:
1 Croonenhoff (Vivre), Maastricht
2 Koepelhof (Vivre), Maastricht
3 Proteion RCG, Roermond
4 Bloemhof (Zorggroep Groningen), Ten Boer
5 Talma Hiem (Zorggroep Hof en Hiem), Balk
6 De Hofwijck (Stichting Palet), Leeuwarden
7 Tolsteeg (AxionContinu), Utrecht
8 Brugchelencamp (De Friese Wouden), De Westereen
9 De Amandelboom (WZC IJsselheem), Kampen
10 De Bron (Vivre), Eijsden

Organisatoren van het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg zijn: LOC Zeggenschap in zorg (www.loc.nl), Koksgilde en B+B Vakmedianet, uitgever van onder meer de zorgbladen Gastvrije Zorg (www.gastvrijezorg.nl) en ZorgInstellingen (www.zorginstellingen.nl). Meer informatie over Gastvrijheidszorg met Sterren: www.zorgmetsterren.nl

 


 

|