Certificaat borstvoeding voor Kraamzorg De Friese Wouden

Geplaatst op: 22 juli 2008
Stichting Zorg voor Borstvoeding heeft afgelopen week bekend gemaakt dat Kraamzorg De Friese Wouden opnieuw in aanmerking komt voor het certificaat borstvoeding van WHO/Unicef. Deze hercertificering werd toegekend na een reeks gesprekken met kraamverzorgenden en cliënten.

De assessoren van de stichting merkten op dat de gehele organisatie een duidelijk beleid heeft. Ook was er lof voor de kraamverzorgenden: ze hebben een open houding en stralen dit ook uit. Daarbij hebben ze een goede manier van uitleggen en een flinke dosis humor. De medewerkers kregen nog een extra compliment vanwege de goede manier waarop ze het kolven met de hand uitleggen.

Kraamzorg De Friese Wouden kreeg in 2005 als eerste Friese organisatie het borstvoedingscertificaat van WFO/Unicef. Er wordt structureel gewerkt aan een goede begeleiding bij borstvoeding. De leidinggevenden stimuleren de medewerkers door een goede feedback en duidelijke afspraken. Uit de gesprekken met Stichting Zorg voor Borstvoeding bleek dat de kraamverzorgenden erg tevreden zijn over de ondersteuning van de organisatie. Ook van de geïnterviewde moeders was er niets dan lof. Zij gaven aan dat er goed op hun vraag in wordt gegaan. Zowel de medewerksters als het management zijn dan ook erg trots op de resultaten!
|