Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

De Friese Wouden neemt kraamzorg Thuiszorg Perfect over

Geplaatst op: 24 januari 2006
De Friese Wouden heeft een goed functionerend kraamcentrum. Ondanks het feit dat het aantal geboortes landelijk met gemiddeld 5% daalt, maakt de kraamzorg van TFW een groei door. Om aan de toenemende vraag naar kraamzorg te voldoen, wordt het kraamcentrum uitgebreid met de kraamzorgactiviteiten van Thuiszorg Perfect. De Friese Wouden wil een belangrijke speler zijn op het gebied van kraamzorg in Noord-Nederland. Deze overname draagt hieraan bij.

Cliënten die zich al hebben aangemeld voor kraamzorg van De Friese Wouden of Thuiszorg Perfect, zullen niets van deze verandering merken. Zij krijgen de zorg zoals met hen door Thuiszorg Perfect is afgesproken geleverd door ‘Dé Kraamzorg’, voorheen kraamzorg Perfect. Dit is een tijdelijk label. De komende maanden wordt vorm en inhoud gegeven aan een nieuw label.

De medewerkers van beide organisaties leveren uitstekende zorg. Recentelijk heeft de afdeling kraamzorg van TFW nog het HKZ-certificaat en het WHO/UNICEF certificaat voor borstvoeding behaald. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling Zorginstellingen en is vergelijkbaar met een ISO-keurmerk. Er wordt gewerkt volgens een borstvoedingsbeleid dat ontwikkeld is met kraam- en kinderafdelingen van de ziekenhuizen, specialisten, huisartsen, verloskundigen en het kraamcentrum in de regio. Met Thuiszorg Perfect zijn afspraken gemaakt over een zorgvuldige overdracht en doorgeleiding van (potentiële) klanten naar ‘Dé Kraamzorg’.
|