De Friese Wouden viert vernieuwde horecaformule

Geplaatst op: 5 maart 2010

In zorgcentrum Haersmahiem te Buitenpost wordt op zaterdag 13 maart van 13.30 tot 16.00 uur de opening van het vernieuwde restaurant Ferdivedaasje feestelijk gevierd met een Open Huis en een kinderfeest. Iedereen is van harte welkom. In de Ferdivedaasje wordt de nieuwe horecaformule van De Friese Wouden toegepast. Oud-directeur van De Friese Wouden Herman Blom en Reitse Spanninga van ‘Lekker ite mei Reitse’ verrichten om 14.15 uur de openingshandeling. ‘s Avonds wordt de dag afgesloten met een echt theaterdiner voor de bewoners van Haersmhiem.

Open Huis
Tijdens Open Huis kunnen geïnteresseerden de meer te weten komen over de vele mogelijkheden van het vernieuwde restaurant. Er is van alles te proeven en Reitse Spanninga geeft kookdemonstraties. Daarnaast kunnen de bezoekers een kijkje nemen achter de schermen.Op de informatiemarkt is meer informatie te vinden over de vele facetten van zorg- en dienstverlening, over opleidingen, vakantiewerk en vrijwilligerswerk bij De Friese Wouden. U kunt hier ook gratis uw cholesterolgehalte en bloeddruk laten meten.

Kinderfeest met ballonnenwedstrijd
Voor kinderen is het ook feest. Er is een ballonnenwedstrijd en er komt een clown optreden. In de speciale kinderfeesttent kunnen ze knutselen, dreadlocks in hun haar laten doen, zich laten schminken en meedoen aan raadspelletjes.

Eten moet feestje zijn
De nieuwe horecaformule betekent dat de bewoners van Haersmahiem nog meer de regie over het eten in eigen hand houden. Ze kunnen zelf de keus maken waar, wanneer en wat ze willen eten: gezellig ‘buiten de deur’ in de comfortabele Ferdivedaasje of gewoon lekker thuis, door aan huis te kiezen uit een uitgebreid aanbod van ‘meals on wheels’. Thuis eten of in het restaurant; beide keren belooft het voor de bewoners van Haersmahiem een feestje te worden.

Levendigheid
Van de Ferdivedaasje kunnen ook familie van bewoners, bezoekers, buren en medewerkers gebruikmaken. Het is een plek waar mensen binnen en buiten Haersmahiem elkaar ontmoeten. Het is er gezellig en er valt wat te beleven. De Ferdivedaasje zorgt daardoor niet alleen voor meer plezier bij het eten, maar vergroot ook de levendigheid van Haersmahiem.

De Friese Wouden past in de loop van 2010 de nieuwe horecaformule ook toe in de zorgcentra Berchhiem in Burgum, Brugchelencamp in Zwaagwesteinde en ’t Suyderhuys in Surhuisterveen.
 

|