Feestelijke opening beweegtuin 't Suyderhuys

Geplaatst op: 6 september 2013

Vrijdag 6 september 2013 is de beweegtuin bij woonzorgcentrum ’t Suyderhuys geopend door Olga Commandeur en wethouder Marten van der Veen. Een beweegtuin is een tuin met afwisselende beweegtoestellen en een beweegvriendelijke inrichting rondom het woonzorgcentrum. De beweegtuin is voor bewoners en de omwonenden. Jong en oud is van harte welkom. Er zijn trainers opgeleid die kunnen helpen bij het gebruik van de beweegtoestellen.

‘Twee jaar is ’t Suyderhuys bezig geweest om de financiering van de beweegtuin rond te krijgen', vertelt Grietje Keizer, locatiemanager van 't Suyderhuys. 'Dit met behulp van Het Lauwers College, Singelland, de stichting voorzieningen van De Friese Wouden en verschillende bedrijven. Bewegen staat bij De Friese wouden hoog in het vaandel. Dat past bij onze kernwaarde vitaliteit. We stimuleren onze bewoners om te blijven bewegen, ook als ze minder mobiel zijn.’

Marten van der Veen vertelt: ‘Als ik ’s ochtends wakker wordt dan heb ik stijve benen, ik word ook ouder. Bewegen helpt daarbij’. Hij feliciteerde de bewoners en de medewerkers met de realisatie van de tuin.

Olga, bekend van het televisieprogramma Nederland in Beweging, legt aan de bewoners en omwonenden van ’t Suyderhuys het belang van bewegen uit: ‘Bewegen is goed voor je lichaam, je hersenen en je geluk. Bovendien is het gezellig. Na de officiële opening heeft Olga laten zien en merken hoe makkelijk het is om te bewegen. Met de beweegtoestellen, maar ook met voorwerpen zoals een springtouw.

|