Fiets opladen? Dat kan! Bij ‘t Suyderhuys

Geplaatst op: 5 december 2012

Even op bezoek, naar uw werk, fietstocht, winkelen of gewoon onderweg? U laadt de accu van uw elektrische fiets nu op bij ‘t Suyderhuys! Zo hoeft u onderweg nooit meer stil te staan. Bent u in de buurt? Dan bent u bij ons van harte welkom om uw fiets weer nieuwe energie te geven.

Eerste oplaadpunt elektrische fietsen is een feit!
Het eerste oplaadpunt voor elektrische fietsen bij De Friese Wouden is een feit. Woensdagochtend 5 december is bij 't Suyderhuys in Surhuisterveen het oplaadpunt feestelijk onthuld. ’t Suyderhuys is het eerste woonzorgcentrum in Nederland met een oplaadpunt.

Zwarte piet en sinterklaas kwamen met de fiets binnen in restaurant de Zonnebloem. Hun elektrische fiets was leeg en ze konden niet verder. Gelukkig bleek er bij 't Suyderhuys een oplaadpunt te zijn. Dit oplaadpunt kan door iedereen gebruikt worden. De oplaadpunten zijn uitgepakt door medewerker Hendrika Terpstra.

Willie Wortel-idee
In 2011 droeg medewerker Hendrika Terpstra het idee aan om oplaadpunten te plaatsen bij de woonzorgcentra en kantoren van De Friese Wouden. Hendrika Terpstra werkt op afdeling De Jasmijn in 't Suyderhuys. Het idee van Hendrika is gekozen uit een reeks ideeën die zijn aangedragen tijdens het Willie Wortel-traject bij De Friese Wouden. De bedoeling van Willie Wortel is dat medewerkers (of teams) een creatief idee aandragen waarmee ze iemand (cliënt, collega, organisatie) blij maken. De organisatie draagt zorg voor de uitvoering van het winnende idee.

Volgens Hendrika had het plaatsen van een oplaadpunt meerdere voordelen:

  • stimuleren mobiliteit medewerkers
  • minder parkeerproblemen
  • service voor bezoekers, medewerkers en de omgeving
  • aandacht aan het milieu

Pilot voor De Friese Wouden
De komende zomer wordt gekeken naar het gebruik van het oplaadpunt. Mocht het een succes zijn, dan krijgen ook de andere woonzorgcentra en kantoren van De Friese Wouden een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Een nieuw idee is al ontstaan. Grietje Keizer, locatiemanager: 'Als straks alle woonzorgcentra een oplaadpunt hebben organiseren we een De Friese Wouden-fietstocht.'.

|