Goud voor De Friese Wouden!

Geplaatst op: 22 januari 2009

Begin januari heeft De Friese Wouden het HKZ-certificaat behaald. De Friese Wouden heeft hiermee bevestigd gekregen dat zij kwalitatief goede zorg verleent.

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de zorgsector. Om het certificaat te behalen is door een extern bureau een onderzoek ingesteld naar werkprocessen, beleid, cliëntdossiers, klachten, privacy, tevredenheid van cliënten en medewerkers en nog meer. Hierin was het vooral belangrijk dat je laat zien dat je continu probeert de organisatie te optimaliseren, verbeteren en aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen.

Voor een aantal onderdelen van De Friese Wouden is het behalen van het certificaat een verlenging van het eerder behaalde certificaat. Voor Haersmahiem, ’t Suyderhuys, Brugchelencamp en Berchhiem is de prestatie echter nieuw, aangezien zij nu ook het goud in handen hebben, nadat zij in januari 2008 brons hadden behaald. Door het harde werken van alle medewerkers is het gelukt om alles tot een goed resultaat te brengen.

Met het behalen van het certificaat is het echter nog niet afgelopen. Jaarlijks wordt getoetst of De Friese Wouden nog wel voldoet aan de eisen van het certificaat. Daarnaast blijft de organisatie voortdurend in beweging waarbij de kwaliteit gewaarborgd moet worden en wordt de cliëntenzorg geoptimaliseerd.
 

|