Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Kantoor Thuiszorg verhuisd

Geplaatst op: 17 mei 2013

Het kantoor van De Friese Wouden Thuiszorg Achtkarspelen en Dantumadeel aan de BJ Schurerweg in Surhuisterveen is verhuisd. De wijkteams werken voortaan vanuit de woonzorgcentra van De Friese Wouden. Door Thuiszorg en Wonen met zorg te integreren ontstaat een breed scala aan zorg- en welzijnmogelijkheden onder één dak, dichtbij de cliënt. De verhuizing gebeurde in drie fasen. De thuiszorgkantoren in ’t Suyderhuys in Surhuisterveen en Haersmahiem in Buitenpost zijn al eerder geopend. Op 17 mei opende Thuiszorg Dantumadeel haar eerste nieuwe kantoor, in Brugchelencamp in De Westereen.

De kracht van dichtbij
De verhuizing levert een aantal voordelen op voor de cliënt: alle zorgmogelijkheden zijn onder één dak te vinden. Van eenvoudige thuiszorg tot specialistisch thuiszorg en van wonen met zorg in een woonzorgcentrum tot verpleeghuiszorg, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De zorg rondom de cliënt is eenvoudig en toch optimaal georganiseerd door het wijkteam, klein, krachtig en dichtbij. In geval van nood komen zorgmedewerkers niet van ver. Door de kleine wijkteam met vaste medewerkers weten cliënten wie ze kunnen verwachten en bij wie u terecht kunt met vragen. Naast zorg zijn welzijnsactiviteiten dichtbij: in de restaurants van de drie woonzorgcentra kunnen cliënten eten of deelnemen aan een Open tafel, lid worden van een club, naar de film gaan en nog veel meer. Zo worden sociale contanten gelegd met bewoners en andere thuiszorgcliënten.

De wijkverpleegkundige
Elk wijkteam bestaat uit deskundige verpleegkundigen, (zieken)verzorgenden en een wijkverpleegkundige. Deze wijkverpleegkundige coördineert de zorg rondom de cliënt. Zij heeft regelmatig contact met de huisarts, de fysiotherapeut, diëtiste of andere specialistische zorgverleners en coacht het team. Ze legt onderlinge verbindingen bij complexe zorg. Gemakkelijk voor alle partijen, maar vooral voor de cliënt. Wijkverpleegkundige Roelie Postma houdt elke donderdag van 15.00 – 16.00 uur inloopspreekuur in Brugchelencamp voor vragen over zorg en indicatie.

|