Open Dag van de Zorg in Haersmahiem

Geplaatst op: 9 maart 2012

Zaterdag 17 maart houdt woonzorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost Open dag. Geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen achter de schermen en van dichtbij wonen, welzijn en zorg beleven, vanuit diverse perspectieven. Het thema van de dag is Samen in beweging. Iedereen is van 13.30 uur tot 17.00 uur van harte welkom.

Rondgang
Er is een informatiemarkt uitgezet door Haersmahiem. Onderweg maken de bezoekers kennis met wonen, welzijn, voeding, werken in de zorg, zorgopleidingen, wellness, activiteiten, kinderopvang en nog veel meer andere onderwerpen die met zorg en bewegen te maken hebben. Daarnaast kan er een conditietest worden gedaan, een gezondheidstest, een gehoortest en nog veel meer. Om deze dag extra leuk te maken bakt de kok in de Ferdivedaasje heerlijke pannenkoeken en er is stamppot.

Als rode draad loopt de duofiets van de bewoners door het programma als symbool voor Samen in beweging. Tijdens de open dag houden we een verloting, waarvan de opbrengst wordt besteed aan een elektrische motor zodat een fietstochtje voor zoveel mogelijk bewoners haalbaar is.

Buren op de koffie
De naaste buren van Haersmahiem hebben een speciale uitnodiging gekregen. Zij zijn ’s ochtends op de koffie gevraagd bij de bewoners. Buren en bewoners ontmoeten elkaar in het restaurant en wisselen nieuws uit. Buiten wordt binnen gehaald en binnen wordt buiten gebracht. Daarnaast kunnen de buren de informatiemarkt bezoeken.

De Alden fan de Wâlden
Op deze Open dag is speciale aandacht voor het vakantiewerk. Op YouTube-filmpjes vragen cliënten en bewoners van De Friese Wouden mensen met een afgeronde zorgopleiding of 4 jaar hbo-v hen deze zomer te komen helpen. De wervingsactie heet De Alden fan de Wâlden. Twitter wordt daarbij op de Open Dag ingezet. De bewoners van Haersmahiem en de bezoekers kunnen de berichten volgen op een scherm.

Kom op zaterdag 17 maart in Haersmahiem aan de Eringalaan 8 in Buitenpost zelf kijken naar de vele mogelijkheden die er in de zorg voor ú zijn.

Documenten bij deze pagina:

|