Opening leerafdeling Haersmahiem

Geplaatst op: 12 oktober 2009

Locatiemanager Aafke Kamminga en directeur/bestuurder Herman Blom heetten de studenten van ROC Friese Poort van harte welkom in de organisatie. Vervolgens benadrukte Fokje Riemersma -de Haan, opleidingscoördinator gezondheidszorg aan ROC Friese Poort, dat door middel van leerteams de kloof tussen theorie en praktijk kleiner aan het worden is. De beroepspraktijk is in tegenstelling tot vroeger nu richtinggevend voor instellingen.

Feestelijke inwijding
Na de speeches werd de leerafdeling officieel geopend. Een bewoner van het zorgcentrum prikte een aantal gekleurde ballonnen kapot waaronder het bordje ‘Leerafdeling’ tevoorschijn kwam. Dit bordje komt op de betreffende afdeling te hangen. Na afloop deden de leerlingen van het ROC oud-Hollandse spelletjes met de bewoners onder het genot van een hapje en drankje. De bewoners stelden de aandacht zichtbaar op prijs.

‘Actie in de tent’
Het leerteam levert een bijdrage aan de zorg: namelijk een stijging van de kwaliteit. Medewerkers in de zorg hebben niet altijd tijd om wat extra’s voor de bewoner te doen. Het leerteam kan dit invullen door een bewoner bijvoorbeeld eens mee naar buiten te nemen als anderen daarvoor geen tijd hebben. Het leerteam startte in september ‘en nu al merken de bewoners dat er meer reuring is, er is actie in de tent’, merkt teamcoach Henk Bos op. De studenten geven de cliënten extra aandacht.
 

|