Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Oplichter actief in Achtkarspelen

Geplaatst op: 25 juni 2010

Enkele bewoners van gemeente Achtkarspelen zijn de afgelopen dagen onaangenaam verrast met ongewenst bezoek van een oplichter. Deze vrouw gaf zich uit als medewerker in de zorg, die een enquête hield over de verschillende ruimtes in huis en in kamers en kasten keek. Het is nog onduidelijk of er ook iets vermist wordt. De politie is ervan op de hoogte.

De Friese Wouden verleent thuiszorg en huishoudelijke hulp in gemeente Achtkarspelen en wil graag dat haar cliënten zich veilig voelen. Medewerkers van De Friese Wouden maken de cliënten nu extra alert op het werk van bedriegers en geven voorlichting aan cliënten hoe ze daar het beste mee om kunnen gaan. Zo weten ze dat De Friese Wouden alleen langskomt voor zorg en huishoudelijke hulp. Als er wel een enquête of iets dergelijks wordt gehouden, dan wordt dat van tevoren aangekondigd bij de cliënten of uitgevoerd door de vertrouwde zorgmedewerkers.

In het algemeen geldt dat mensen zich eenvoudig kunnen uitgeven voor een instantie als bijvoorbeeld de gemeente of een zorgorganisatie. Het is belangrijk dat mensen alert zijn. Ze moeten niet zomaar vreemden binnenlaten en altijd naar een legitimatiebewijs vragen. Bij twijfel kan het beste direct contact worden opgenomen met de betreffende instantie om te checken of het klopt.
 

|