Oranjestins opgeschrikt door brand

Geplaatst op: 9 oktober 2009

Burgum. Donderdagavond, 8 oktober is brand uitgebroken in het wooncomplex Oranjestins in Burgum. In het wooncomplex van woningbouwvereniging Accolade is op de begane grond een verpleegafdeling van Berchhiem gehuisvest. De brand ontstond omstreeks zeven uur in een appartement op de eerste verdieping. De verpleegafdeling van Berchhiem heeft geen schade opgelopen.

De bewoners van het wooncomplex konden tijdig hun woning verlaten. Door de brand moesten 37 bewoners van de appartementen worden geëvacueerd. De medewerkers van BHM hebben geholpen bij de evacuatie en opvang verzorgd. De meeste bewoners konden na de brand terug naar hun appartement. Voor zes ouderen werd overnachting in Berchhiem geregeld; hun woningen hadden door de brand te veel rookschade opgelopen.

Op vrijdag zijn ook deze bewoners terug naar hun appartement gegaan. Alleen de bewoonster bij wie de brand uitbrak logeert nog in een hotel. De evacuatie verliep rustig. Er was geen paniek, iedereen hield het hoofd koel. Voor de bewoners van Oranjestins en Berchhiem was het natuurlijk een hele gebeurtenis. Uit voorzorg is daarom een extra nachtdienst ingezet.
 

|