Vrouw doet zich voor als medewerker van de thuiszorg

Geplaatst op: 5 oktober 2010

De Friese Wouden ontving donderdagmiddag 30 september het bericht dat er in Heerenveen een vrouw is die zich voordoet als medewerker van de thuiszorg.

Deze vrouw heeft bij een cliënt van De Friese Wouden aangebeld en is binnen geweest. Ze gaf hierbij aan dat ze de vaste hulp van mevrouw vervangt tijdens de vakantie. Ze bleef maar praten tegen mevrouw, terwijl ze in de tussentijd het hele huis observeerde. Mevrouw had moeite om haar de deur uit te krijgen.

Zorgorganisatie De Friese Wouden verleent thuiszorg en huishoudelijke hulp in gemeente Achtkarspelen en wil graag dat haar cliënten zich veilig voelen. Medewerkers van De Friese Wouden maken de cliënten nu extra alert op het werk van bedriegers en geven voorlichting aan cliënten hoe ze daar het beste mee om kunnen gaan. Zo weten ze dat De Friese Wouden alleen langskomt voor zorg en huishoudelijke hulp.

In het algemeen geldt dat mensen zich eenvoudig kunnen uitgeven voor een instantie als bijvoorbeeld de gemeente of een zorgorganisatie. Het is belangrijk dat mensen alert zijn. Ze moeten niet zomaar vreemden binnenlaten en altijd naar een legitimatiebewijs vragen. Bij twijfel kan het beste direct contact worden opgenomen met de betreffende instantie.
 

|