‘Wat in moai apparaat. Dit hie ik noait tocht!’

Geplaatst op: 22 juni 2012

Dat was de reactie van mijnheer Bron toen hij woensdag 13 juni de iPad ontving van onze directeur Aukje Reinders. In zijn huis in Oldeholtwolde werd een kleine delegatie van De Friese Wouden en de journalisten van de LC gastvrij onthaald door de bijna honderdjarige thuiszorgcliënt en een aantal van zijn kinderen. Gelukkig heeft de heer Bron met zijn 9 kinderen en 60 klein- en achterkleinkinderen voldoende achterban om hem te leren omgaan met deze nieuwe kleine computer.

Meeste stemmen gelden
De heer Bron is de gelukkige winnaar van de stemactie die De Friese Wouden de afgelopen maanden via Facebook heeft uitgezet. Voor onze wervingscampagne vakantiekrachten zijn met eigen cliënten in totaal 8 filmpjes gemaakt, waarin ouderen zelf jongeren oproepen om hen te helpen in de vakantieperiodes. Deze Social Media campagne, genaamd ‘Alden fan de Wâlden’ heeft de afgelopen maand veel positieve regionale en landelijke media aandacht gekregen.  En dat niet alleen gelukkig: we hebben ook veel meer aanmeldingen binnengekregen voor vakantiewerk!

In totaal is via de speciale Facebookpagina van De Friese Wouden ongeveer 1300 keer gestemd.  Hiervan waren 800 stemmen voor de heer Bron. Hij bleek de oudste en meest populaire deelnemer! Alle filmpjes zijn te bekijken op http://www.youtube.com/friesewouden

De eerste foto’s heeft hij al meteen gemaakt. Naast een aantal zelfportretten en ook een heel bijzondere foto van de fotojournalist van de Leeuwarder Courant. Die vond dát weer heel bijzonder, want hij was nog nooit door iemand van zo’n hoge leeftijd op de kiek gezet!

|